Optimera belastningen på operativsystemet

När du kör en datorgenomsökning med Kaspersky-programmet kan den förbruka betydande systemresurser. För att optimera belastningen på systemet kan du konfigurera Kaspersky-programmet för att köra genomsökningsuppgifter (för systemminne, systempartition och startobjekt) och uppdatera databaser när datorn är låst eller skärmsläckaren är aktiverad. Denna ytterligare inställning låter dig förbättra datorns säkerhet utan att offra prestanda när du använder den.

Om datorn körs på batteri kommer Kaspersky-programmet inte att utföra uppgifter när datorn är i viloläge för att förlänga batteriets livslängd.

Optimera belastningen på operativsystemet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på Knappen Inställningar i den nedre delen av huvudfönstret.

Detta öppnar fönstret Inställningar.

3. Gå till PrestandainställningarDatorns prestandaoptimering.
  4. Markera kryssrutan Skjut upp sökuppgifter när processorn och hårddisken belastas högt.